Skip to main content
Respectvolle houding bij uitvaart

Peusen Uitvaartzorg

Over

Uitvaartverzorger Peusen

"Mensen een afscheid samen laten beleven met een gevoel dat bijdraagt aan de verliesverwerking en kracht geeft om verder te gaan" Vanuit deze gedachte biedt Peusen Uitvaartzorg de steun en zorg die nodig is om een waardevol afscheid vorm te geven. 

Uitvaartverzorger Peusen besloot vorig jaar de activiteiten uit te breiden met de bouw van een eigen crematorium. Voor de Limburgers is de keuzemogelijk voor een crematorium daarmee groter geworden. ,,We richten ons met deze nieuwe voorziening op een groot gebied in Limburg. Maar het crematorium onderscheidt zich tegelijkertijd door een persoonlijke, kleinschalige opzet volgens de maat van mensen die samen willen rouwen op hun eigen manier. We gaan hier dus geen tien crematies op een dag doen”, legt directeur Igor Peusen uit.

Dankzij huiselijke koffiekamers, rouwkamers in zowel Echt als in Susteren, een sfeervolle aula en nu dus ook met crematorium, denkt Peusen voortaan nog beter invulling te kunnen geven aan individuele behoeften van families die met een sterfgeval te maken hebben. Voor de uitvaartverzorger was het bovendien belangrijk dat bij de nieuwbouw het gevoel van het familiebedrijf, met als middelpunt de karakteristieke villa, bewaard zou blijven en in het karakter van de landelijke omgeving moest passen.

Peusen Uitvaartzorg

Organisatie

Door de kleinschaligheid onderscheiden wij ons. Peusen Uitvaartzorg en Crematorium is een familiebedrijf met een lange historie; dat is voelbaar voor onze cliënten in heel midden- en zuid- Limburg.

Wij werken met een vast klantgericht team van een 10-tal medewerkers, die als uitvaartverzorgers en vanuit planning en administratie een beroep kunnen doen op hun collega ’s  op de momenten dat dat nodig is. De overige medewerkers, die veelal reeds lange tijd aan ons bedrijf verbonden zijn, worden naar behoeven ingeschakeld, bij het begeleiden van uitvaarten , de verzorging van overledenen en bij ontvangsten en catering in het uitvaartcentrum of crematorium.

Geschiedenis van Peusen

Peusen Uitvaartzorg is een familiebedrijf en kent zijn oorsprong in het vervoer. In 1938 krijgt Hub Peusen de eerste taxivergunning van de gemeente Echt. Wanneer Hub Peusen in de jaren vijftig een rouwauto aanschaft is de oorsprong van Peusen Uitvaartzorg gelegd. Een rouwauto met een grote zilverbronzen engel op het dak die de rouwkoetsen van destijds zou gaan vervangen.

Vanaf 1971 neemt Frans Peusen samen met Mia Peusen-Verkooijen het familiebedrijf over. De tijden veranderen. Waar vroeger een begrafenis werd geregeld door buurtgenoten en de pastoor, wordt steeds vaker een beroep gedaan op een begrafenisondernemer. Peusen Uitvaartzorg groeit van een klein bedrijf uit naar het huidige uitvaartcentrum.

Sinds 2003 staan Igor Peusen en Astrid Peusen-Feijts, als derde generatie Peusen, aan het roer van het bedrijf.
De tijden zijn veranderd en Peusen Uitvaartzorg groeit graag met de tijd mee. Zo kunnen wij invulling geven aan de persoonlijke wensen van deze tijd.

"Met onze 70 jaar aan ervaringen helpen wij u met het bepalen van uw uitvaartwensen"

 

Wilma van Willegen

Accountmanager bij Lifetri

Rouwvervoer

Wij beschikken binnen een eigen vervoersonderneming naast rouwauto’s, over eigen volgauto’s en –bussen.
Onze verzorgingsruimten voldoen aan politie-eisen.

Actuele uitvaartkosten

Lifetri houdt rekening met plaatselijke tarieven die jaarlijks worden vergeleken en bieden daardoor een waardevaste polis aan die rekening houdt met actuele kosten.


  • Peusen Uitvaartzorg
  • Peusen Uitvaartzorg