Skip to main content

Social Media Testament

Wat gebeurt er met jouw online profielen en Social Media accounts als je er zelf niet meer bent? Help je nabestaanden en maak een gratis Social Media Testament.

Digitaal nalatenschap

Overlijden & social media

Nederlanders denken niet na over wat er moet gebeuren met hun social media profielen als ze er zelf niet meer zijn. Ze zadelen de nabestaanden op met het afhandelen van de online accounts op bijvoorbeeld Facebook, Twitter en LinkedIn. Dit blijkt uit het tweejaarlijks onderzoek van Lifetri Uitvaartverzekering.

Uit het onderzoek blijkt dat 59% van de Nederlanders die actief zijn op social media nog nooit hebben nagedacht over wat er met hun social media accounts en online informatie moet gebeuren als ze komen te overlijden. En 83% heeft nog helemaal niks geregeld voor hun digitale nalatenschap!

Hoe zit het met jouw digitale nalatenschap? Zadel jij jouw nabestaanden op met het lastige proces van social media verwijderen en aanpassen?

Om dit probleem op te lossen heeft Lifetri Uitvaartverzekering het Social Media Testament ontwikkeld. Hiermee kan je gemakkelijk aangeven wat er met je online profielen moet gebeuren na het overlijden. Maak nu gratis je eigen Social Media Testament;

Online profielen

Social Media Testament maken

1 Selecteer de sociale netwerken waar jij een account hebt

Geef aan, per social netwerk, welke gegevens zoals gebruikersnaam en emailadres, je hebt gebruikt voor het registreren. Selecteer wat er moet gebeuren met de social media accounts en data als je komt te overlijden. Eventuele opmerkingen of extra wensen kan je ook toevoegen.

Let op. Je wachtwoorden hoef je niet in te vullen vanwege veiligheid en privacy. Nabestaanden kunnen de account(s) ook aanpassen zonder de wachtwoorden.

2 De details
Linkedin
Wat moet er gebeuren
Foursquare
Wat moet er gebeuren
Pinterest
Wat moet er gebeuren
Instagram
Wat moet er gebeuren
Youtube
Wat moet er gebeuren
Google+
Wat moet er gebeuren
Schoolbank
Wat moet er gebeuren
Flickr
Wat moet er gebeuren
Wat moet er gebeuren
Wat moet er gebeuren

Vul je gegevens in zodat we jouw Social Media Testament kunnen opmaken en per email naar je toe kunnen sturen.

3 Jouw gegevens
Goed geregeld

Waarom een Social Media Testament?

Met het Social Media Testament kan je aangeven wat er na je overlijden gedaan moet worden met jouw profielen op de meeste bekende online sociale netwerken. Door het Social Media Testament bij de financiële papieren te bewaren weten de nabestaanden later wat er met je online profielen moet gebeuren.

Lifetri Uitvaartverzekering merkt steeds vaker dat nabestaanden op een vervelende manier worden geconfronteerd met actieve social media profielen van hun overleden dierbaren. Neem bijvoorbeeld de verjaardagmelding of vriendsuggesties van Linkedin en Facebook. Die is leuk, maar als deze wordt verzonden van een overleden vriend kan dat erg confronterend zijn.

Met het Social Media Testament en de handleiding social media verwijderen of wijzigen wil Lifetri dit soort pijnlijke situaties voorkomen. Het Social Media Testament is helemaal gratis en geen dienst zoals uitvaartverzekeringen. Het is bedoeld om consumenten bewust te maken van mogelijke pijnlijke situaties wanneer men niet nadenkt over de dood. Bekijk de voorwaarden voor het aanmaken van jouw eigen Social Media Testament. Voor meer informatie over het Social Media testament kan je de veel gestelde vragen raadplegen.